Arta Mesei este un eveniment itinerant, organizat în locaţii premium, care urmăreşte mai multe obiective: îmbogăţirea culturii gastro-enologice a participanţilor, evaluarea calităţii preparatelor gastronomice, a vinurilor asociate, cât şi a serviciilor oferite de restaurante.

Participanţii au prilejul de a parcurge un traseu gastronomic special pregătit pentru fiecare eveniment în parte, funcţie de specificul locaţiei şi de abilităţile bucătarului. La fiecare fel de mâncare sunt asociate vinuri premium din zone viticole celebre, atât româneşti cât şi din Lumea Veche sau Lumea Nouă.

Fiecare participant este invitat să completeze o fişă de degustare care să reflecte nivelul său de satisfacţie referitor la gastronomie, vinuri, food & wine pairing şi serviciile oferite de locaţie.

Vineri, 25 octombrie 2019, începând cu ora 19:00, are loc o nouă ediţie Arta Mesei, intitulată “Gastronomie iberică şi vinuri de pe Târnava Mică“, la Andalú GastroBar (Iaşi, Strada Codrescu 6). Evenimentul este organizat de Paharnicul.ro în parteneriat cu Villa Vinèa. Partenerii media ai evenimentului sunt BonChef.ro şi PINmagazine.ro.

Meniul serii:

1. Aperitive

  • Crochete cu jamón ibérico
  • Crochete cu ciuperci
  • Bărcuţe cu salată rusească
  • Wine pairing: Premium Fetească Regală 2018, Villa Vinèa

2. Tapasuri cu peşte şi fructe de mare

  • Ruladă cu somon şi spumă de brânză
  • Bruschete cu ton şi rosii
  • Cocktail de creveţi
  • Calamar cu sos alioli de portocale
  • Wine pairing: Selection Kerner 2018, Villa Vinèa

3. Tapasuri cu carne

  • Vol-au-vent cu paté de iepure
  • Frigărui din carne de porc iberic
  • Cartofi afumaţi cu chorizo
  • Wine pairing: Selection Riesling de Rhin 2017, Villa Vinèa

4. Fel principal: surpriza bucătarului

  • Paella cu peşte şi fructe de mare
  • Paella cu pui, iepure şi chorizo
  • Wine pairing: Premium Zweigelt & Pinot Noir Rosé 2018, Villa Vinèa

5. Desert

  • Pere confiate în vin alb şi sofran
  • Wine pairing: Selection Contessa Goldmuskateller & Kerner 2015, Villa Vinèa

Evenimentului este prezentat de Răzvan Avram (Paharnicul.ro).

Cost de participare: 150 lei/ persoană. Preţul include meniul, vinurile, poveştile şi buna dispoziţie.

Rezervări: sunt disponibile 24 de locuri, iar participarea trebuie confirmată prin email (andalu.gastrobar@gmail.com) sau telefon (0740 977 316 | Ioana Luca).

Dress code: casual. Vă recomandăm să lăsaţi maşina acasă şi să veniţi cu un prieten.

BonChefEvenimenteAndalú GastroBar,Arta Mesei,Gastronomie iberică,Paharnicul.ro,Villa Vinèa,VinArta Mesei este un eveniment itinerant, organizat în locaţii premium, care urmăreşte mai multe obiective: îmbogăţirea culturii gastro-enologice a participanţilor, evaluarea calităţii preparatelor gastronomice, a vinurilor asociate, cât şi a serviciilor oferite de restaurante. Participanţii au prilejul de a parcurge un traseu gastronomic special pregătit pentru fiecare eveniment în parte,...