Miercuri, 12 noiembrie, în Capitală are loc un eveniment culinar complex, care marchează două premiere: Big Green Egg, celebrul grill american intră pe piaţa autohtona şi totodată se inaugurează restaurantul-gradină de iarnă „Bucureştiul Insular”. Momentul este punctat de o demonstraţie de gătit realizată de Dan Silviu Boerescu.

Cei prezenţi au posibilitatea să guste frigărui de legume, aripioare de pui şi plăcintă cu dovleac, dovadă a funcţiilor multiple ale Big Green Egg. Destinat gătitului în aer liber, acesta poate fi folosit pe post de grill, cuptor şi smoker, şi permite prepararea mai multor tipuri de alimente, de la aperitive până la deserturi.

Păstrând tradiţia unui grill din Antichitate cunoscut drept kamado, Big Green Egg are o formă similară unui ou şi este conceput cu pereţi groşi de ceramică, pentru a menţine căldura pentru o perioadă îndelungată de timp şi a reduce consumul de cărbuni. Principalele atribute ale “oului” sunt reprezentate de aprinderea rapidă a grill-ului, dar şi de calitatea sa de a reţine căldura.

Restaurantul-gradină „Bucureştiul Insular”, se află pe Str. Prof. Dr. Georgescu, nr. 24 (în spatele Halei Traian) într-o casă art-nouveau construită la 1907 ca o insulă în „Hilariopolis”- oraşul care stârnea râsul (porecla dată Bucureştiului de călătorii vremii). Sub sloganul „Gusturi răsărite din timpuri apuse”, restaurantul promovează stilul de viaţă sănătos în armonie cu istoria, tradiţiile şi arhitectura predecesorilor noştri bucureşteni.

Big Green Egg este importat în România de CampingGrill.ro.

Cristina StănescuEvenimentebig,boerescu,Bucuresti,campaigngrill,culinara,demonstratie,egg,green,insular,live cooking,Restaurant
Miercuri, 12 noiembrie, în Capitală are loc un eveniment culinar complex, care marchează două premiere: Big Green Egg, celebrul grill american intră pe piaţa autohtona şi totodată se inaugurează restaurantul-gradină de iarnă „Bucureştiul Insular”. Momentul este punctat de o demonstraţie de gătit realizată de Dan Silviu Boerescu. Cei prezenţi au...