Ingrediente chifteluțe:

2 ouă bătute, ¼ cană lapte, 1/3 ceașcă ceapă tocată, 1 lingură pătrunjel tocat, 1 linguriță cimbru, 2 căni pesmet, 1,5 kg carne curcan, tocată, sare și piper dupa gust.

Ingrediente sos:

1 pungă afine congelate sau proaspete, 1 ceașcă hrean proaspăt dat prin răzătoarea mică, 1 ceapă mică, ¾ ceașcă smântână, ½ ceașcă zahăr sau 2 linguri miere.

Preparare:

Se combină ouăle și laptele într-un bol. Adăugați ceapa, pătrunjelul, cimbrul, pesmetul, sare şi piper. Adăugați carnea de curcan și mixati bine. Formați chifteluțe și așezati-le pe o planșetă. Coaceți chifteluțele până se rumenesc, apoi așezați-le pe un platou.

Preparați sosul de hrean și afine adăugând toate ingredientele într-un blender și mixându-le până la obținerea unui piure. Turnați sosul peste chifteluțe și serviți.

Mădălina BejenariuReţeteafine,chiftelute,hrean,sosIngrediente chifteluțe: 2 ouă bătute, ¼ cană lapte, 1/3 ceașcă ceapă tocată, 1 lingură pătrunjel tocat, 1 linguriță cimbru, 2 căni pesmet, 1,5 kg carne curcan, tocată, sare și piper dupa gust. Ingrediente sos: 1 pungă afine congelate sau proaspete, 1 ceașcă hrean proaspăt dat prin răzătoarea mică, 1 ceapă mică, ¾...