Ingrediente:

500 gr somn, miezul de la 2 felii de pâine, 3 căței de usturoi, piper, ½ ceașcă parmezan ras, coaja rasă de la o lămâie, sucul de la 2 lămâi, 1 ceapă tocată, câteva fire pătrunjel tocat, 2 lingurițe oregano, 6 roșii tocate, 1 cană vin alb, 1 ceașcă ulei.

Preparare:

Într-un blender se adaugă peștele, miezul de pâine, pătrunjel, 2 căței de usturoi și piper. Se mixează toate ingredientele până când se formează o pastă. Se transferă apoi pasta obținută într-un castron, se adaugă parmezan, coajă de lămâie și jumătate din cantitatea de suc de lămâie și se amesteca. Se formează chifteluțele și se dau la frigider timp de 10 miute.

Într-o cratiță se încalzește uleiul. Se adaugă ceapa tocată și 1 cățel de usturoi tocat marunt și se gătesc la foc mic până când ceapa devine sticloasă. Se adaugă apoi oregano și roșiile și se gătesc încă 4-5 minute. Se adaugă restul de suc de lămâie și vinul alb și se amestecă. După 2-3 minute se adaugă chifteluțele de pește și se gătesc timp de 10 minute.

Mădălina BejenariuReţetechiftele din peste,mancaruri cu peste,PesteIngrediente: 500 gr somn, miezul de la 2 felii de pâine, 3 căței de usturoi, piper, ½ ceașcă parmezan ras, coaja rasă de la o lămâie, sucul de la 2 lămâi, 1 ceapă tocată, câteva fire pătrunjel tocat, 2 lingurițe oregano, 6 roșii tocate, 1 cană vin alb, 1 ceașcă...