Se aleg prunele coapte, se scot samburii si se pun prunele la fiert in apa. Cand sunt foarte bine fierte prunele, se adauga zahar dupa preferinta si putina scortisoara macinata. Separat, intr-un castron se amesteca faina si lapte, se toarna peste prunele in clocot, se mai lasa 5 minute, apoi se stinge focul.

Chisalita se serveste rece si este o mancare foarte intalnita in zona Olteniei. Chisalita se poate prepara si din zarzare, visine, cirese sau chiar corcoduse. Pentru a fi servita ca mancare de post, se poate prepara fara a adauga lapte, acesta putand fi inlocuit cu apa.

Mădălina BejenariuReţetechisalita
Se aleg prunele coapte, se scot samburii si se pun prunele la fiert in apa. Cand sunt foarte bine fierte prunele, se adauga zahar dupa preferinta si putina scortisoara macinata. Separat, intr-un castron se amesteca faina si lapte, se toarna peste prunele in clocot, se mai lasa 5 minute,...