Ingrediente

o conopida medie, 1/2 pahar unt de arahide, 2 linguri miere, 1 pahar iaurt natural, 2 oua fierte tari, patrunjel tocat, 1/2 pahar pesmet, parmezan ras, sare si piper dupa gust

Preparare

Conopida se desface in buchetele, se asaza intr-un vas adanc, se presara sare, se toarna apa deasupra, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba timp de 6-8 minute, se lasa sa se scurga bine, apoi se asaza pe o tava.

Untul se amesteca cu miere si se lasa pe foc timp de 1 minut, amestecand continuu pana la omogenizare. Se ia de pe foc, se adauga iaurt si sare si se toarna peste conopida din tava.

Se face face un amestec de oua, verdeata tocata si pesmet, care se toarna peste conopida. Se rade parmezan deasupra si se introduce tava la cuptor, se coace la foc mediu pana la formarea crustei.

Mădălina BejenariuReţeteconopida gratinata,gastronomie,mancaruriIngrediente o conopida medie, 1/2 pahar unt de arahide, 2 linguri miere, 1 pahar iaurt natural, 2 oua fierte tari, patrunjel tocat, 1/2 pahar pesmet, parmezan ras, sare si piper dupa gust Preparare Conopida se desface in buchetele, se asaza intr-un vas adanc, se presara sare, se toarna apa deasupra, se acopera...