Ingrediente:

500 gr carne tocată (miel, vită sau curcan), 2 linguri ulei, 2 cepe tocate, 1 linguriță sare, ½ linguriță piper negru, 1 linguriță busuioc uscat, 1 linguriță oregano, 1 cățel usturoi tocat, 1 kg fasole verzi proaspete sau congelate, 1 cană roșii tăiate mărunt, 3 linguri bulion diluat într-o cană cu supă sau apă.

Preparare:

Într-o tigaie se gătește carnea tocată timp de 10 minute, amestecând continuu. Când carnea începe să-și schimbe culoarea, se scoate din ulei, se pune într-un bol și se acoperă cu capac.

În aceeași tigaie se călește ceapa până se înmoaie și devine sticloasă. Adăugați carnea tocată din nou în tigaie, peste ceapă. Condimentați cu sare, piper, busuioc, oregano, usturoi, apoi acoperiți cu capac și lăsați 10 minute la foc mic.

Într-o oală mare, adăugați fasolea verde, roșiile tocate mărunt și bulionul diluat. Adăugați amestecul de carne tocată și ceapă peste fasolea verde și amestecați.

Se aduce la fierbere ușoară, apoi se acoperă oala și se fierbe la foc mic timp de o oră. Se mai adaugă apă sau zeamă de supă dacă este necesar.

Când fasolea verde și carnea sunt bine fierte se oprește focul. Se servește cu mămăligă fierbinte.

Mădălina BejenariuReţetecarne tocata,fasole verdeIngrediente: 500 gr carne tocată (miel, vită sau curcan), 2 linguri ulei, 2 cepe tocate, 1 linguriță sare, ½ linguriță piper negru, 1 linguriță busuioc uscat, 1 linguriță oregano, 1 cățel usturoi tocat, 1 kg fasole verzi proaspete sau congelate, 1 cană roșii tăiate mărunt, 3 linguri bulion diluat într-o...