Alese cu grijă, ierburile proaspete aromatizează mâncărurile și adaugă un plus de savoare. Iată câteva dintre ierburile pe care le puteți adăuga în mâncăruri data viitoare când gătiți.

 

Cimbru

Dacă nu aveți o rămurică de cimbru proaspăt, folosiți un vârf de cuțit de cimbru măcinat. O linguriță conține cu 20% mai mult din necesarul zilnic.

Asezonați cu cimbru carnea prajită, legumele, sosul de roșii sau omleta.

 

 

Coriandru

Semințele de coriandru ar putea fi un bun remediu împotriva diabetului zaharat și de ajutor în menținerea sănătății cardiovasculare.

Adăugați coriandru proaspăt într-o salata de roșii cu ceapă și ardei iute.

 

 

Oregano

Din frunzele de oregano se obține un ceai cu efect antioxidant.

Adăugați părţi egale de pătrunjel proaspăt și oregano într-un blender și lent adăugați ulei de măsline și mixați. Folosiți uleiul la prepararea peşteșui la grătar sau pentru aromatizarea pâinii prăjite.

 

 

Rozmarin

Cercetătorii japonezi sunt de părere că acidul carsonic prezent în rozmarin poate proteja organismul de Alzheimer sau Parkinson.

Încercați să amestecați rozmarin tocat cu usturoi, suc de lămâie și ulei de măsline. Utilizați acest amestec în loc de sos pentru carne sau legume.

 

Salvie

Ca și rozmarinul, salvia este una din plantele ce au efecte benefice asupra memoriei. Însă salvia menține și sănătatea ficatului.

Încercați asta: Pentru un sos de paste, topiți o lingură de unt, adăugați un pumn de frunze de salvie, întregi. Serviți pastele cu brânză amestecate cu sosul din frunze de salvie.

 

Tarhon

Extractul de tarhon poate ajuta la tratarea diabetului, prin îmbunătățirea sensibilității la insulină.

Încercați să preparați legume pe grătar – ceapă, ardei, sparanghel – apoi stopiți-le cu suc de lămâie, presărați deasupra brânză, ulei de măsline și tarhon.

Mădălina BejenariuMozaicCondimente,ierburi aromateAlese cu grijă, ierburile proaspete aromatizează mâncărurile și adaugă un plus de savoare. Iată câteva dintre ierburile pe care le puteți adăuga în mâncăruri data viitoare când gătiți.   Cimbru Dacă nu aveți o rămurică de cimbru proaspăt, folosiți un vârf de cuțit de cimbru măcinat. O linguriță conține cu 20% mai...