Cea mai buna lasagna este cea preparata cu foi proaspete de paste fainoase, care se gasesc la orice supermarket bun. E buna si cu foi uscate, dar acestea trebuie fierte putin înainte de folosire, pentru a se înmuia. Voi prezenta o reteta pentru sase portii.

Ingrediente:

4 felii de costita sau bacon afumat, taiate subtire , 1 varf de cutit de scortisoara, o ceapa tocata marunt, 1 morcov taiat marunt, 2 catei de usturoi, curatati si tocati marunt , 2 maini de verdeata proaspata (salvie, oregano, rozmarin, cimbru), ulei de masline , 400 g pulpa de vita, tocata mai mare, 200 g maruntaie de porc, fara piele, tocate, 2 conserve de rosii lunguiete, a câte 400 g, 2 pahare de vin rosu sau apa, 2 foi de dafin, 1 dovleac lunguiet, taiat in jumatate, curatat de seminte si feliat, o lingura seminte de coriandru zdrobite, 1ardei iute rosu uscat, zdrobit, sare de mare si piper negru proaspat macinat, 400 g foi de lasagna proaspete, 400 g mozzarella bucatele

Pentru sos:

500 ml smantana, 3 ansoa tocate marunt, 2 maini de parmezan proaspat ras, optional: putin lapte

Preparare:

Incingeti cuptorul la 180oC. Intr-o tigaie mare, prajiti la foc mic costita si scortisoara pana cand se rumenesc, apoi adaugati ceapa, morcovul, usturoiul, verdeata si aproximativ 4 linguri de ulei de masline. Amestecati, apoi adaugati carnea de vita si de porc. Prajiti-le cam 5 minute, apoi adaugati rosiile din conserva si vinul sau apa.

Adaugati foile de dafin si lasati totul sa fiarba. Luati niste hartie cerata, umeziti-o si puneti-o peste tigaie, acoperind-o si cu un capac. Asezati tigaia in cuptorul incins pentru 2 ore sau lasati-o pe aragaz, la foc mic, aproximativ o ora si jumatate. Frecati feliile de dovleac cu ulei de masline, presarati-le cu sare, piper, seminte de coriandru si ardei iute. Puneti dovleacul intr-o tava pentru cuptor si coaceti-l timp de 45 de minute.

Cand sosul de carne e gata, condimentati dupa gust si puneti-l deoparte. Amestecati smantana, bucatile de ansoa si o mana de parmezan; condimentati cu sare si piper. Poate fi nevoie sa subtiati amestecul cu putin lapte. Incalziti cuptorul la 200oC. Frecati cu ulei de masline o tava pentru lasagna, asezati la fund cateva foi de lasagna si intindeti-le peste margini. Adaugati un strat de carne, putin sos alb si putin parmezan.

Puneti un strat de bucati de dovleac, apoi repetati straturile, terminand cu o foaie de lasagna acoperita cu sos alb. Puneti deasupra bucatele de mozzarella si presarati niste parmezan. Coaceti in cuptorul incins circa 30-35 minute, pana cand lasagna devine aurie.

Sursa: Jamie Oliver

Mădălina BejenariuReţeteCeapă,Lasagna,Roşii,Vin
Cea mai buna lasagna este cea preparata cu foi proaspete de paste fainoase, care se gasesc la orice supermarket bun. E buna si cu foi uscate, dar acestea trebuie fierte putin înainte de folosire, pentru a se înmuia. Voi prezenta o reteta pentru sase portii. Ingrediente: 4 felii de costita sau...