Rodiile sunt una din cele mai vechi fructe și sunt native din Persia. Rodiile au fost cultivate în Egipt, în timpul lui Moise, și apoi în India. Romanii numeau rodiile “mărul punic”.

Rodiile sunt bogate în vitamina C, B5, polifenoli, potasiu și foarte mulți antioxidanți. Rodia este considerată unul din fructele bogate în fibre. O jumătate de ceașca de rodie conține 80 de calorii, 5 gr fibre și 180 mg potasiu.

O singură rodie consumată într-o zi, asigură 40% din doza zilnică recomandată de vitamina C.

Sucul de rodie este unul din cele mai nutritive sucuri naturale. Sucul de rodie are proprietăți antioxidante și este foarte bogat în vitamina A, E și acid folic. Consumul sucului de rodie are efecte benefice în prevenția tensiunii arteriale și a bolilor de inimă. Consumat de persoanele suferinde de diabet zaharat, sucul de rodie scade glicemia.

Sucul de rodie conține de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.

Studiile arată că sucul de rodie subție sângele și crește fluxul sanguin la nivelul inimii.

Sucul de rodie proaspăt extras, poate fi păstrat în recipiente din sticlă, la frigider, maxim 3 zile, iar la congelator poate fi păstrat maxim 1 an. Sucul de rodie poate fi servit simplu, poate fi adăugat în cocktail-uri sau poate fi folosit la gătit.

Mădălina BejenariuMozaicFructe,rodie,SanatateRodiile sunt una din cele mai vechi fructe și sunt native din Persia. Rodiile au fost cultivate în Egipt, în timpul lui Moise, și apoi în India. Romanii numeau rodiile “mărul punic”. Rodiile sunt bogate în vitamina C, B5, polifenoli, potasiu și foarte mulți antioxidanți. Rodia este considerată unul din...