vin-rosu-cariiO componentă a vinului roșu asigură o protecție eficientă a dinților împotriva cariilor – este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători, membri ai Consiliului național de cercetări spaniol, care au publicat un studiu pe această temă în ‘Journal of Agricultural and Food Chemistry’.

Oamenii de știință au constatat că vinul roșu duce la încetinirea creșterii bacteriilor care afectează smalțul, relatează metronews.fr. Acestea sunt periculoase fiindcă, odată ce se acumulează în gură, se adună formând o peliculă greu de eliminat și care produce acid, capabil să deterioreze dinții. Pentru a afla cum pot fi eliminate bacteriile, cercetătorii au cultivat și crescut în laborator colonii întregi, pe care le-au pus în diferite lichide: vin roșu, vin roșu fără alcool, vin roșu amestecat cu un extract de sâmburi de struguri, apă și etanol (alcool) de 12%.

Rezultatele au arătat că cele trei variante de vin roșu au fost cele mai eficiente în distrugerea bacteriilor. Vinul dispune de un ingredient special, prezent în sâmburii de struguri și care ajută la combaterea cariilor: polifenolii, recunoscuți deja ca buni antioxidanți. În studiul menționat a fost pusă în evidență puterea lor antibacteriană. Cercetătorii nu au aflat deocamdată ce cantitate de vin ar trebui consumată pentru a obține un rezultat evident.

Băut în cantitate mare, vinul roșu pătează suprafața dinților din cauza acidității. Cercetătorii consideră că cel mai bun mijloc de a beneficia de virtuțile polifenolilor ar fi integrarea lor în produse de igienă buco-dentară.

Sursa: AGERPRES

BonChefMozaicO componentă a vinului roșu asigură o protecție eficientă a dinților împotriva cariilor - este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători, membri ai Consiliului național de cercetări spaniol, care au publicat un studiu pe această temă în 'Journal of Agricultural and Food Chemistry'. Oamenii de știință au...