Visinata este o bautura alcoolica specific romaneasca, preparata din visine fermentate cu zahar si alcool. Se pun visinele intr-un recipient de sticla, se adauga zahar peste ele si se lasa sa fermenteze o perioada variabila de timp, in functie de reteta folosita (in general cateva zile). Apoi se toarna deasupra alcool (alcool de 70°, votca, tuica  sau palinca). Dupao perioada de timp se filtreaza si se pastreaza in sticle. Reteta are numeroase variatii in ceea ce priveste cantitatile folosite si ingredientele secundare, in functie de gusturi si preferinte.

Visinele cele mai coapte se spala si se pun intr-o sticla si se presoara cu zahar, cam 500gr la 1 kg visine. Pentru o aromatizare mai profunda, se oscileaza, adaugand un strat de visine, un strat de zahar, pana la umplerea sticlei. Dupa 24 de ore se adauga ½ l alcool, cativa samburi de visine zdrobiti, un baton de vanilie si esenta de migdale.

Cand sticla este plina se leaga cu hartie pergament si se tine la rece cateva saptamani, scuturand sticlele din cand in cand. Se filtreaza lichidul si se pastreaza in sticle inchise, si se poate servi cu sau fara fructe.

Mădălina BejenariuMozaicCocktail,visinata
Visinata este o bautura alcoolica specific romaneasca, preparata din visine fermentate cu zahar si alcool. Se pun visinele intr-un recipient de sticla, se adauga zahar peste ele si se lasa sa fermenteze o perioada variabila de timp, in functie de reteta folosita (in general cateva zile). Apoi se toarna...