Ingrediente

6 gălbenușuri de ou, 200 gr zahăr, 2 cești frișcă, 1 cană vin dulce

Preparare

Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un vas se pune apă la fiert, și se amestecă gălbenușurile cu zahărul într-un bol, în bain-marine. Când compoziția începe să se îngroașe, se adaugă vinul, puțin câte puțin, amestecând, până când compoziția devine văscoasă. După ce ați terminat de adăugat vinul, se scoate bolul din vasul cu apă și se lasă să se răcească. Dupa ce compoziția s-a răcit, se încorporează ușor frisca, apoi se toarnă crema obținută în  boluri și se dă la frigider pentru minim o oră, înainte de servire.

Zabaglione se poate prepara cu afine, zmeură,mure sau căpșune, se poate servi cu pișcoturi pentru șampanie în loc de fructe sau cu ciocolată rasă deasupra.

Mădălina BejenariuReţeteDesert,Dulciuri,zabaglioneIngrediente 6 gălbenușuri de ou, 200 gr zahăr, 2 cești frișcă, 1 cană vin dulce Preparare Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un vas se pune apă la fiert, și se amestecă gălbenușurile cu zahărul într-un bol, în bain-marine. Când compoziția începe să se îngroașe, se adaugă vinul, puțin câte puțin, amestecând, până...