Beneficiile pepenelui galben
Pepenele galben este nativ din Asia Centrală. Popular, acesta este cunoscut și sub denumirea de cantalup. Pepenele galben este în general rotund, are miez portocaliu, moderat de dulce. Pepenele galben este cultivat în general vara, din aprilie până în iulie.
Pepenii galbeni pot fi consumați ca atare, sau se poate prepara suc din miezul lor. Pot fi însă cu succes folosiți în salatele de fructe.
Există numeroase beneficii pentru sănătate oferite de pepenele galben:
– o bună sursă de vitamina A, B și C, pepenele galben este bogat și în betacaroten
– prezența potasiului în pepenele galben ajută la scăderea tensiunii arteriale, reglarea ritmului cardiac și prevenirea accidentelor vasculare cerebrale
– pepenele galben cuprinde o cantitate semnificativă de fibre alimentare, ceea ce îl face să fie eficient împotriva constipaţiei
– datorită conținutului scăzut de zaharuri, cantalupul este recomandat și persoanelor care urmează diete
– consumul de pepene galben reduce riscul de formare al pietrelor la rinichi
– fiind bogat in vitamina C, pepenele galben actționează ca un antioxidant
– conținutul de vitamina A al cantalupului menține sănătatea pielii
https://bonchef.ro/beneficiile-pepenelui-galben/3792/Mozaiccantalup,Fructe,Pepene galbenPepenele galben este nativ din Asia Centrală. Popular, acesta este cunoscut și sub denumirea de cantalup. Pepenele galben este în general rotund, are miez portocaliu, moderat de dulce. Pepenele galben este cultivat în general vara, din aprilie până în iulie. Pepenii galbeni pot fi consumați ca atare, sau se poate...Mădălina BejenariuMădălina Bejenariubmada17@gmail.comContributorBonChef.ro | Arta mesei
Nu orice pepene galben e cantalup.