Festin românesc – Sărbătoarea usturoiului
Timp de trei zile, in perioada 26-28 noiembrie 2010, Parcul National „Lia Manoliu” va deveni principalul punct de atractie al Capitalei. Cu mic, cu mare bucurestenii sunt invitati la „Festin Romanesc—Sarbatoarea Usturoiului”!
Organizatorii au pus la cale o multime de suprize pentru ca oricine va trece pragul targului sa petreaca o zi deosebita. Pentru gurmanzi exista bucate dintre cele mai apetisante: paine de casa, branzeturi (telemea, in coaja de brad, cu mirodenii, de capra, etc), produse din carne (pastrame de oaie, muschiulet de porc cu diverse mirodenii, piept de rata, de gasca, jumari, slanina afumata etc), zacusti (cu vinete, cu ciuperci), muraturi (gogonele, pepene galben, pepene rosu, fructe murate, gulii, castraveti), cozonaci, prajituri de casa maramuresene, miere (cu propolis, poliflora, cu catina, faguri etc), bomboane moldovenesti, magiun de Topoloveni, dulceturi fara zahar, dulceturi de trandafir, de muguri de brad, colaci kurtos, must, vin romanesc si de peste Prut. Un restaurant cu specific romanesc, „La Mircea Macelaru”, va incinge gratarele pentru frigarui, mititei, carnaciori, pastrame! De asemenea, este pregatit un restaurant cu specific basarabean: „La Victor” care va va delecta cu coltunasi cu umpluturi dulci si sarate, saslic si alte delicatese ale bucatariei de peste Prut. Nu au fost uitati nici cei care tin post. Sunt pregatite pentru ei sarmale de ghebe si saramura de peste (este dezlegare)! Vedetele targului sunt dulceata de usturoi, branza cu crema si bucati de usturoi, delicatese care nu puteau lipsi de la un asemenea eveniment!
Cei care cauta un cadou pentru zilele de Sfantul Andrei sau Sfantul Niculae nu vor fi dezamagiti daca vor trece pe la targul „Festin Romanesc—Sarbatoarea Usturoiului”. De la standurile mesterilor populari pot alege obiecte de ceramica, produse de pielarie, haine lucrate manual, bijuterii, icoane, pietre norocoase, cosmetice naturale , sau covoare. Tiganii aurari sunt pata de culoare a targului, nu numai cu produsele lor, ci si cu descantecele de bine, care sunt autentice etniei din care fac parte!
Si cum nu s-a mai vazut un „Festin Romanesc” fara muzica, organizatorii vi-l propun pe cantautorul Ion Popa (chitara rece)! Acesta va face atmosfera, fara sa faca galagie!
Concursurile fac si ele parte din programul celor trei zile. Daca aveti talent la gatit, nu ezitati sa va inscrieti pe lista de participanti. Toata lumea primeste premii!
Daruri sunt pregatite si pentru cei care isi serbeaza onomastica. Nu trebuie decat sa se prezinte cu buletinul la standul indicat si vor primi un cadou surpriza.
Apropierea Sarbatorilor de Iarna ne face sa ne gandim si la nevoile celor de langa noi, asa ca organizatorii vor dona cate un butoi de 100 de kilograme de magiun de prune Topoloveni cate unei Case de Copii din Sectorul 2, in cele 3 zile ale targului.
„Festin Romanesc—Sarbatoarea Usturoiului” este un eveniment pentru intreaga familie, pentru toti cei care vor sa petreaca o zi frumoasa in aer liber!
https://bonchef.ro/festin-romanesc-sarbatoarea-usturoiului/2960/EvenimenteTimp de trei zile, in perioada 26-28 noiembrie 2010, Parcul National „Lia Manoliu” va deveni principalul punct de atractie al Capitalei. Cu mic, cu mare bucurestenii sunt invitati la „Festin Romanesc—Sarbatoarea Usturoiului”! Organizatorii au pus la cale o multime de suprize pentru ca oricine va...Mădălina BejenariuMădălina Bejenariubmada17@gmail.comContributorBonChef.ro | Arta mesei