Gala HoReCa la Good Point
Joi, 8 decembrie, începând cu ora 18:00, la magazinul Good Point din Iaşi se va desfăşura “Gala HoReCa Iaşi 2011”. Organizatorii – Good Point, Vinul.Ro şi Organizaţia Somelierilor din România (OSR 2011) – şi-au propus să premieze excelenţa în domeniul HoReCa din Iaşi. În cadrul acestui eveniment-premieră magazinul Good Point va acorda premii şi menţiuni de excelenţă pentru clienţii săi din domeniul HoReCa, revista Vinul.Ro va acorda un Premiu Special pentru “cel mai ospitalier restaurant” iar OSR 2011 va acorda un un Premiu Special pentru “restaurantul cu cea mai completă selecţie de vinuri”.
Evenimentul va fi deschis de un concurs de “food & wine pairing” cu trei categorii: vin alb sec, vin roşu sec şi vin alb dulce. Bucătarii de la restaurantele care s-au înscris în competiţie vor prezenta atât juriului cât şi audienţei un platou rece (asociat cu Cocoş Chardonnay 2010 – Recaş), un platou cald (asociat cu Miracol Cabernet Sauvignon 2009 – Oprişor) şi un desert (asociat cu Castel Stârmina Tămâioasă Româneasca dulce 2008 – Vinarte). Bucătarul care va convinge juriul ca a facut cel mai bun “food & wine pairing” va primi o diploma de excelenta dar si o cutie cu 6 sticle din vinul cu care s-a facut asocierea câştigătoare. Juriul va fi alcatuit din: Marian Timofti (somelier şi preşedinte al OSR 2011), Răzvan Cruceanu (bucătar şi somelier), Marius Cristian alias Costăchel (cel mai vechi jurnalist de gastronomie şi vin din Iaşi), Viorel Ralea (dr. ing. în enologie) şi Cătălin Zamfir (cercetător în enologie şi winemaker). După jurizare toţi cei prezenţi vor avea ocazia să guste atât preparatele culinare cât şi cele 3 vinuri.
După concurs va urma momentul cel mai aşteptat al Galei: decernarea premiilor pentru anul 2011. Nominalizarile plus alte detalii le puteti gasi pe blogul Slow Food.
https://bonchef.ro/gala-horeca-la-good-point/4134/EvenimenteGood Point,OSR 2011,Vin,vinul.roJoi, 8 decembrie, începând cu ora 18:00, la magazinul Good Point din Iaşi se va desfăşura 'Gala HoReCa Iaşi 2011'. Organizatorii - Good Point, Vinul.Ro şi Organizaţia Somelierilor din România (OSR 2011) - şi-au propus să premieze excelenţa în domeniul HoReCa din Iaşi. În cadrul acestui eveniment-premieră magazinul Good...Răzvan AvramRăzvan Avramrazvan@avram.roContributorBonChef.ro | Arta mesei