Nu săriți peste micul dejun

Persoanele care sar peste micul dejun aleg probabil o țigară și o cafea, însa nu aleg exercițiile fizice, deși urmează o dietă sau sunt preocupate de greutatea lor. Cele mai folosite motive pentru renunțarea la micul dejun sunt lipsa timpului și lipsa poftei de mâncare dimineața.

Potriviți gustările

Există o mare diferență între ronțăiala pe fugă și gustările strategice. Renunțați la chips-uri sau covrigei, în favoarea unei bruschete cu unt de arahide, brânză sau de ce nu un sandwich preparat acasă.

Feriți-vă de porțiile mari

Gustările nu sunt singurele care au crescut în dmensiune. Un mod simplu de a scădea dimensiunile porțiilor de mâncare pentru o zi, este să cumpărați castroane și farfurii mici pentru servirea mâncărurilor.

Beți cu responsabilitate

Mulți dintre noi au grijă ce mănâncă, însă uită un lucru foarte important: nu au grijă ce beau. Băuturile îndulcite constituie mai mult de jumătate din lichidele consumate de-a lungul unei zile. Cei care beau băuturi dulci iau 330 calorii în plus pe zi și mănâncă mai puțin de jumătate din cantitatea de fructe reale decât cei care beau băuturi neîndulcite sau ușor îndulcite. O strategie simplă este să păstrați apă rece, în frigider și felii de lămâie sau portocală, prin apropiere, pentru aromatizarea apei.

Alegeți mâncăruri ușoase, care necesită preparare ușoară

O regulă a alimentației sănătoase, spune că atunci când lista ingredientelor este mai scurtă, mâncarea este mai sănătoasă.

Organizați-vă mesele

Persoanele cu program stabilit pentru mese, prezintă obiceiuri alimentare mai sănătoase. Cu siguranță servirea zilnică a cinei la ora 19 este greu de realizat în zilele noastre, însă merită să încercați asta, măcar în weekend.

Mădălina BejenariuMozaicalimentatie sanatoasa,bauturi dulci,cina,Fructe,gustare,mic dejun,sucuriNu săriți peste micul dejun Persoanele care sar peste micul dejun aleg probabil o țigară și o cafea, însa nu aleg exercițiile fizice, deși urmează o dietă sau sunt preocupate de greutatea lor. Cele mai folosite motive pentru renunțarea la micul dejun sunt lipsa timpului și lipsa poftei de mâncare...