Andivele sunt legume care seamănă cu salata verde. Gustul acestor legume este ușor amărui, iar intensitatea sa variază în funcție de soiul andivelor.

Andivele sunt foarte bogate în vitamina A, sunt o bună sursă de vitamina C, calciu, fier, fosfor, fibre și caroten. Fiind foarte puțin calorice, andivele sunt o încântare pentru persoanele care urmează diete.

Benefic asupra sistemului muscular, sucul de andive este recomandat a fi consumat în amestec cu alte sucuri de legume. Din cauza gustului amărui, este dificil ca sucul de andive sa fie consumat simplu.

Consumul regulat de suc de andive ajută la remedierea problemelor tenului. Un cocktail din suc de andive, suc de morcov și suc de țelină, reduce crizele de astm. Sucul de andive cu țelină și pătrunjel acționează ca un tonic puternic pentru persoanele anemice.

Frunzele andivelor sunt folosite crude, în salate, sau pot fi gătite asemeni spanacului. Gustul ușor amărui adaugă savoare salatelor.

Mădălina BejenariuMozaicandive,LegumeAndivele sunt legume care seamănă cu salata verde. Gustul acestor legume este ușor amărui, iar intensitatea sa variază în funcție de soiul andivelor. Andivele sunt foarte bogate în vitamina A, sunt o bună sursă de vitamina C, calciu, fier, fosfor, fibre și caroten. Fiind foarte puțin calorice, andivele sunt o...