Combinatia de fructe uscate si carne de miel este tipica nordului Africii. Reteta de fata este foarte gustoasa si nu prea complicata, iar ingredientele se gasesc pe piata noastra.

Ingrediente:
1 kg pulpa de miel, taiata in bucati, 300 g prune uscate, 100 g migdale decojite, 1 ceapa, taiata rondele subtiri, 3 bucati (cca. 4-5 cm) de rulou de scortisoara, 1 lingurita de scortisoara pudra, seminte de susan, 5 linguri de miere, 80 g unt, 3 linguri de ulei de masline, sare

Preparare:
Se inmoaie prunele in apa timp de 30 de minute.
Se pune carnea intr-o cratita impreuna cu scortisoara, ceapa, unt, sare si 1 cana apa. Se gateste incet, la foc mic, timp de 90 de minute. Se scoate apoi carnea si se pastreaza la cald.
Se storc prunele si se pun in cratita, impreuna cu mierea si scortisoara pudra; se caramelizeaza la foc mediu.
Se prajesc migdalele intr-o tigaita impreuna cu uleiul de masline, iar semintele de susan se coc in cuptor, pe o tavita.
Se serveste carnea cu sosul de prune, garnisita cu seminte de susan si migdale.

Sursa: retetelelumii.ro

Mădălina BejenariuReţeteMere,Miel,ScortisoaraCombinatia de fructe uscate si carne de miel este tipica nordului Africii. Reteta de fata este foarte gustoasa si nu prea complicata, iar ingredientele se gasesc pe piata noastra. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel, taiata in bucati, 300 g prune uscate, 100 g migdale decojite, 1 ceapa, taiata rondele subtiri,...