Caipirinha este un cocktail relativ nou integrat, desi a fost inventat cu ceva timp in urma in Copacabana, Brazilia, unde este si in prezent cea mai populara bautura. Caipirinha este cocktail-ul Braziliei recunoscut la nivel national, si contine cachaca (bautura spirtoasa) care se obtine prin distilarea trestiei de zahar (procedeu asemanator in obtinerea romului).

Acest cocktail nu era foarte popular in alte parti ale lumii deoarece cachaca nu era la fel de larg raspandit ca alte spirtoase (vodka, rom etc…). In ceea ce priveste popularitatea, Caipirinha este principalul cocktail al Braziliei, putand fi gasit in toate barurile, restaurantele, anumite persoane preparandu-l chiar la ei acasa.
“Caipirinha” este de fapt un diminutiv de “caipira”, care în braziliana înseamna, “persoana de la tara”, foarte asemanator cu “Hillbilly”, dar cand un brazilian comanda Caipirinha, acest sens este ultimul lucru la care s-ar putea gandi. Acest cocktail este un simbol perfect al Braziliei fiind exotic, revigorant si cu impact asupra consumatorilor. Ingredientele de baza sunt cachaca, lime proaspat si zahar brun, pentru a obtine Caipirinha trebuie sa amestecati jumatate de lime taiat felii cu o lingurita sau 2 de zahar brun apoi adaugati cachaca iar deasupra puneti gheata pisata. Prin amestecul lime-ului cu zaharul brun peste care adaugati gheata si cachaca veti obtine un efect excelent deoarece pe fundul paharului se vor vedea feliile de lime, jumatate de pahar va avea o culoare verde-maronie, iar cealalalta jumatate va fi opaca datorita ghetei pisate.

Exista mai multe variatii ale acestei retete, majoritatea fiind create din lipsa de cachaca, astfel au aparut Caipiroska si Caipirissima. Caipiroska se obtine la fel ca si Caipirinha, diferenta constand in inlocuirea spirtoasei de baza cu vodka.

In cazul cocktail-ului Caipirissima, cachaca este inlocuita cu romul transparent. Exista si variatii cunscute sub denumirea de Fruit Caipirinha sau Caipifruta, in care limeul este inlocuit cu alte fructe care pot fi stoarse cu usurinta.

Caipirinha nu numai ca este bautura reprezentativa a unei tari, dar este si un ccocktail fascinant in ceea ce ii priveste istoria si aroma, asa ca sfatul meu este, daca nu l-ati incercat inca, faceti-o cand se iveste ocazia.

Sursa: bar-mix.ro

Mădălina BejenariuMozaicCocktailCaipirinha este un cocktail relativ nou integrat, desi a fost inventat cu ceva timp in urma in Copacabana, Brazilia, unde este si in prezent cea mai populara bautura. Caipirinha este cocktail-ul Braziliei recunoscut la nivel national, si contine cachaca (bautura spirtoasa) care se obtine prin distilarea trestiei de zahar...