Blanc-Xarel-lo-2011-Castellroig

Un vin clasic spaniol din Catalonia, provine de la Castellroig, un producator cu o solida reputatie in zona Penedes. Marcel Sabate, proprietarul si enologul cramei, se poate mandri ca a primit, pentru varianta din 2006 a acestui vin, 90 de puncte Parker. Mai putin cusoscut la noi, Xarel-lo este cel mai cultivat soi catalan. In tapas-barurile din Barcelona se serveste, in mod traditional, alturi de o paella cu fructe de mare.

Culoarea vinului este galben deschis cu subtile nuante verzui, nasul este complex cu arome florale dar si fructate. Gustativ ni se dezvaluie un vin pe cat de complex pe atat de inconfundabil: notele fructate de grapefruit si piersici se imbina neasteptat de bine cu cele minerale, putin amarui si vag sarate, totul sustinut de o buna aciditate.

Răzvan AvramVinuriSpania,VinUn vin clasic spaniol din Catalonia, provine de la Castellroig, un producator cu o solida reputatie in zona Penedes. Marcel Sabate, proprietarul si enologul cramei, se poate mandri ca a primit, pentru varianta din 2006 a acestui vin, 90 de puncte Parker. Mai putin cusoscut la noi, Xarel-lo este...