Rubarba, rabarbura sau reventul, este o planta foarte veche, cunoscuta de greci si chinezi pentru virtutile ei curative. Este cultivata si in prezent in Franta, pentru rizom, acesta fiind folosit in scopuri medicinale.

Exista doua feluri de rubarba: Rheum officinale, folosit in medicina si Rheum rhaponticum, cultivat in gradini pentru scopuri alimentare. De la aceasta planta se folosesc tijele, pentru a pregati dulceturi, compot, prajituri, peltea, tarte, dar poate fi folosita si pentru prepararea de aperitive, in stare proaspata, sau ca garnitura, sub forma de sosuri si chutney (condiment iute preparat din fructe, otet, zahar), la mancaruri de legume sau carne.

Frunzele plantei de rubarba nu se folosesc, acestea fiind toxice. In general rubarba este cultivata in Ardeal si in zonele de vest ale tarii.

Mădălina BejenariuMozaicrubarba,Sfaturi,Tehnici
Rubarba, rabarbura sau reventul, este o planta foarte veche, cunoscuta de greci si chinezi pentru virtutile ei curative. Este cultivata si in prezent in Franta, pentru rizom, acesta fiind folosit in scopuri medicinale. Exista doua feluri de rubarba: Rheum officinale, folosit in medicina si Rheum rhaponticum, cultivat in gradini pentru...