În 1908, o nemţoaică din Dresda, pe nume Melitta Bentz, a dorit să îmbunătăţească calitatea cafelei pentru familia sa. Ea a perforat nişte găuri într-un recipient de cositor şi apoi a decupat un disc de hârtie absorbant, pe care l-a pus pe fundul acestuia. Discul l-a plasat pe cafetieră, l-a umplut cu cafea şi a turnat peste el apă fierbinte. Rezultatul produs de acesta s-a dovedit a fi unul excelent.

Soţul Melittei, Hugo Bentz a găsit că e o idee strălucită şi a depus un brevet şi astfel a luat naştere filtrul purtând marca ‘Melitta’. Societatea ‘Melitta’ a devenit în scurt timp lider mondial în filtre de cafea.

Evoluţia acestuia a cunoscut de-a lungul timpului schimbări semnificative atât ca mărime, design cât şi funcţionalitate. Dacă la început era doar un simplu obiect care filtra şi prepara cafeaua, în prezent, el poate menţine conţinutul cald pentru o perioadă îndelungată.

Sursa: agerpres.ro

BonChefMozaicÎn 1908, o nemţoaică din Dresda, pe nume Melitta Bentz, a dorit să îmbunătăţească calitatea cafelei pentru familia sa. Ea a perforat nişte găuri într-un recipient de cositor şi apoi a decupat un disc de hârtie absorbant, pe care l-a pus pe fundul acestuia. Discul l-a plasat pe cafetieră,...