Branza Fontina este o branza clasica italiana, cu toate ca sunt intalnite nenumarate variante ale acestui tip de branza si in alte tari. In functie de regiunea din carea branza Fontina provine, si de cat de veche este, aceasta branza poate avea textura cremoasa sau foarte tare. Tot in functie de regiunea de provenienta si de vechime, poate varia si gustul branzei Fontine de la usor si cremos pana la intens si iute.

Toate tipurile de Fontina sunt facute din lapte de vaca, iar regula generala este ca laptele sa fie crud si foarte proaspat. Interiorul branzei tinde sa fie un galben bogat si are clasicele gauri mici. Continutul de grasimi al laptelui din care se prepara Fontina nu este mai mare de 45%, astfel incat branza tinde sa fie cremoasa, cu aroma de nuci, aroma ce devine tot mai puternica odata cu inaintarea in varsta.

Exista si o varianta daneza a branzei Fontina. Aceasta este mai cremoasa, si se gaseste intr-un invelis rosu, cerat. Aroma mai usoara si textura mai moale a branzei Fontina daneze o face sa fie mai utilizata in prepararea sandwich-urilor.

Pentru alegerea unei Fontina delicioase, trebuie sa selectati acea branza cu textura uniforma, fara modificari de culoare.

Mădălina BejenariuMozaicBrânză,Fontina
Branza Fontina este o branza clasica italiana, cu toate ca sunt intalnite nenumarate variante ale acestui tip de branza si in alte tari. In functie de regiunea din carea branza Fontina provine, si de cat de veche este, aceasta branza poate avea textura cremoasa sau foarte tare. Tot in...