Grappa este o bautura unica, italiana. In mod traditional, este facuta din tescovina, seminte de struguri, codite si tulpini, ramase in urma procesului de vinificatie. Timp de generatii, italienii au sorbit grappa dupa mese. Dupa ce a fost popular numai in Italia, gustul de Grappa este astazi cunoscut in intreaga lume.

Grappa a fost initial facuta in Bassano del Grappa, un oras de aproximativ 40.000 de rezidenti din Italia, regiunea de nord Veneto. Grappa a fost la inceput o bautura bruta, dar nu deosebit de gustoasa, fiind considerata o bautura a saracilor, pana in anii 60.

Similar cu brandy-ul coniacul, Grappa este o bautura distilata. Grappa de astazi areaproximativ 40 – 45 % alcool. Ocazional, unii producatori adauga putin sirop pentru a indulci aceasta bautura.

La inceputul anilor 70, Giannola Nonino a inceput sa faca Grappa din must de struguri, dorind sa faca o bautura de calitate care sa rivalizeze cu cele din Franta.

Asemeni vinului, Grappa este o bautura variata, avand aroma de struguri, sau de diverse fructe utilizate la producerea ei. Grappa se pastreaza in locuri racoroase, intunecate, ferite de lumina si caldura pentru a-si pastra proprietatile mai multi ani, desi odata cu trecerea timpului se pierde parfumul bauturii.

Traditional, Grappa este servit rece, in pahare mici, ca si digestiv. In Italia, Grappa este adaugat in espresso, pentru a crea Caffe Corretto.

Mădălina BejenariuMozaicCocktail,Grappa,ItaliaGrappa este o bautura unica, italiana. In mod traditional, este facuta din tescovina, seminte de struguri, codite si tulpini, ramase in urma procesului de vinificatie. Timp de generatii, italienii au sorbit grappa dupa mese. Dupa ce a fost popular numai in Italia, gustul de Grappa este astazi cunoscut in...