iwcb-2016

BonChef vă prezintă, pe scurt, cele mai importante coordonate ale Concursului International de Vinuri Bucureşti – IWCB 2016, ce se va desfăsura, între 26 şi 29 mai, la Focşani

IWCB 2016 este primul concurs din lume sub egida OIV care nu mai percepe taxe de jurizare pentru vinurile înscrise. Toate vinurile sunt înscrise gratuit!

IWCB ține seama de noile realități ale economiei mondiale și schimbă paradigma competițiilor de calibru, asumându-și sarcina deschiderii unor drumuri noi.

Începând cu 2016, IWCB devine concurs itinerant și anul acesta va avea loc în Focşani, în mijlocul celui mai mare bazin viticol românesc – Vrancea, oferind astfel posibilitatea juraților, jurnaliștilor și reprezentanților OIV de a cunoaște această importantă regiune viticolă a României. Un câștig important pentru întreaga comunitate a vinului, inclusiv pentru publicul larg.

Ediția 2016 a IWCB va promova ia românească care, alături de vin, este un element identitar și cultural al României, care merită cunoscut la nivel internațional.

În 2016 IWCB va gestiona un pachet consistent de presă, obținut prin achiziție și parteneriate media, fapt care va conduce la o mai bună cunoaștere a vinurilor valoroase intrate în concurs, dar și a partenerilor care susțin acest demers.

Mari retail-eri, care vor promova direct, la rafturi, vinurile premiate, se alătură demersului inițiat de IWCB.

Pentru a asigura conformitatea și calitatea produselor înscrise spre evaluarea juraților de la ediția 2016 a International Wine Contest Bucharest, organizatorii competiției au încheiat un protocol de colaborare cu Laboratorul Central pentru Controlul Calității și Igienei Vinului Valea Călugărească – filiala Focșani (localitatea unde se va desfășura evenimentul). În acest fel, prin analizarea probelor înainte și după concurs de către importanta instituție abilitată de profil, IWCB oferă, în primul rând consumatorilor, o garanție suplimentară asupra relevanței rezultatelor obținute în urma jurizărilor.

IWCB a obţinut monitorizare din partea reprezentanților rețelei internaționale VINOFED, care este Federația Marilor Concursuri Internaționale de Vin și Băuturi Spirtoase, grupând în momentul de față 12 astfel de manifestări, printre care Berliner Wine Trophy, Citadelles du Vin, VinAgora, Selections Mondiales des Vins Canada.

Jurizarea se face electronic, pe tablete, cu un soft 100% românesc, creaţie a staff-ului IWCB. Sistemul, implementat în 2014, înaintea celor mai multe concursuri din lume, securizează procesul, conferă un timp mai îndelungat de evaluare pentru fiecare vin, generează rapoarte extrem de importante pentru cercetarea ştiintifică, singura după care ne ghidăm în vederea îmbunătăţirii actului de jurizare de la an la an. Deasemenea, în urma centralizării datelor, se pot extrage concluzii şi se pot genera rapoarte folositoare pentru producători sau marketeri.

În 2016, o serie de premii speciale vor fi înmânate de către organizatorii concursului în parteneriat cu Vinul.ro. Pe lângă tradițonalele distincții, Marea Medalie de Aur,  Medalia de Aur și Medalia de Argint, au mai fost create premii care să recompenseze pe cei implicați în acest domeniu: producători, winemakeri, presă, comunicatori, parteneri.

Trei Masters of Wine au răspuns invitaţiei IWCB de a face parte din panelul de jurizare şi vor adăuga propria lor audiență și performanță activităților de evaluare și de promovare derulate în jurul IWCB 2016. În juriu se află şi deţinători de WSET Diploma (Level 4).

Ediţia 2016 a IWCB va fi privilegiată şi prin prezenţa în juriu a unui reprezentant oficial al FIJEV – Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Vin.

La afişarea rezultatelor obţinute în cadrul IWCB, vor fi ataşate şi distincţiile obţinute la alte concursuri internaţionale majore.

Emisiunea BonChef.ro se difuzează zilnic pe B1 TV, de luni şi până vineri, la 9:50 şi 16:50 (în reluare)

BonChefEvenimenteBonChef vă prezintă, pe scurt, cele mai importante coordonate ale Concursului International de Vinuri Bucureşti - IWCB 2016, ce se va desfăsura, între 26 şi 29 mai, la Focşani IWCB 2016 este primul concurs din lume sub egida OIV care nu mai percepe taxe de jurizare pentru vinurile înscrise. Toate...