Ce poate fi mai bun seara decat o turta dulce apetisanta, una dintre parajiturile atat de apreciate si de copii, si de cei mari?

Ingrediente pentru 12 omuleti:

  • 140g de unt
  • 100g de zahar brun
  • 3 linguri de miere lichida
  • 350g de faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite de ghimbir macinat
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 varf de ardei cayenne (pudra) sau de boia iute
  • 2 bucati de ghimbir confiat
  • 1 praf de sare

Pentru decorat:

  • 50g de zahar pudra
  • cateva cirese confiate
  • 2 bucati de ghimbir confiat

Instrumente:

  • 2 tavi pentru copt
  • hartie pentru copt (pentru cele doua tavi)
  • 1 tigaie mare
  • 1 bol (dimensiune medie)
  • 1 suport pentru racit paine (grilaj de inox care permite aerisirea painii)
  • sucitor
  • 1 forma pentru taiat omuletii

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 200º C/gaz 6. Se intinde hartie de copt in doua tavi. Se pun untul, zaharul si mierea intr-o tigaie si se topesc incet. intr-un bol de dimensiune medie se amesteca faina, bicarbonatul, condimentele si un praf de sare. Se maruntesc bucatile de ghimbir si se amesteca in bol impreuna cu untul topit pana se obtine un aluat dens si omogen.

Se lasa aluatul la racit si apoi se intinde cu sucitorul pana este uniform, de ½cm grosime. Se decupeaza omuletii folosind intregul aluat (resturile se framanta si se intinde inca o foaie de aluat). Omuletii se pun in tavi si merg la cuptor pentru 12 minute, pana devin aurii la culoare. Se lasa la racit 10 minute si apoi se desprind din tava si se pun pe un suport de racit paine.

Petru decorat, se amesteca zaharul pudra cu cateva picaturi de apa, pana devine dens si omogen. Ciresele se taie pe jumatate si apoi in felii subtiri care vor fi zambetul simpatic al omuletilor. Ghimbirul se taie sub forma de discuri mici. Se pune zaharul intr-o punga alimentara, din care se taie un colt foarte, foarte mic. Din punga se stoarce pasta de zahar pentru ochi, zambet si nasturi, pe fiecare biscuit. Peste zambet se lipeste o felie de cireasa si peste nasturi se lipeste o felie de ghimbir si apoi se lasa pana se intareste complet zaharul. Acesti biscuiti se pot pastra o saptamana intr-o cutie bine inchisa.

Sfat: Pentru decorat se pot folosi si stafide sau bomboane colorate.

Sursa: gustos.ro

Mădălina BejenariuReţeteDesert,Prajituri,Turta dulce
Ce poate fi mai bun seara decat o turta dulce apetisanta, una dintre parajiturile atat de apreciate si de copii, si de cei mari? Ingrediente pentru 12 omuleti: 140g de unt 100g de zahar brun 3 linguri de miere lichida 350g de faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 2 lingurite de ghimbir macinat 1 lingurita de scortisoara...