AnanasUitaţi-vă la el: trebuie să fie cat mai dolofan, coroana de frunze de un verde cât mai viu, iar culoarea lui un maro deschis spre auriu.

Mirosiţi-l: mirosul trebuie să fie cât mai puternic şi mai dulce, iar zona cea mai propice adulmecării este capătul din partea opusă frunzelor.

Evitaţi: fructele predominant verzi, cu frunze ofilite, cu pete sau cu o aromă acidă, fermentată.

Reţineţi: spre deosebire de alte fructe (de pildă bananele) ananasul nu continuă să se coacă după culegere, aşa că nu plecaţi de la premisa că puteţi cumpăra un ananas mai verde, că oricum va fi mai bun după câteva zile. Acest fruct trebuie să fie cumpărat cât mai copt (dar nu trecut!). În frigider, dacă îl lăsaţi întreg, va rezista foarte bine 3-5 zile; bucăţile tăiate vor rezista şi mai mult (cam o săptămână) cu condiţia să le puneţi într-un recipient etanş, care să nu fie însă din metal.

Marius CristianMozaicAnanas,Magazine,Sfaturi,TehniciUitaţi-vă la el: trebuie să fie cat mai dolofan, coroana de frunze de un verde cât mai viu, iar culoarea lui un maro deschis spre auriu. Mirosiţi-l: mirosul trebuie să fie cât mai puternic şi mai dulce, iar zona cea mai propice adulmecării este capătul din partea opusă frunzelor. Evitaţi: fructele...