Joi, 24 iunie 2010, incepand cu orele 18.30, la restaurantul Ginger din Bucuresti are loc o seara cu vinuri si gastronomie spaniola specifica acestui local. Patru sortimente de vin, doua din Catalonia si doua din Rioja, importate in Romania de catre magazinul Good Point din Iasi, vor putea fi degustate alaturi de preparate culinare asortate, la pretul de 77 lei pentru o persoana.

Oaspetii vor putea savura pentru inceput un spumant Castellroig Cava Brut 2008 (Sabate i Coca), impreuna cu bruschete cu gujoane de file din peste Pollock de Alaska si sos cocktail. Va urma un vin alb linistit, Castellroig Blanc Xarello 2009 (Sabate i Coca), insotit de cozi de creveti Black Tiger cu sos fin de iaurt si usturoi, dupa care Vina Tobia Tinto 2009 (Casa Tobia) va fi insotit de file de berbecut cu cus-cus si sos de cimbru. Pentru final, gazdele au pregatit un Oscar Tobia Reserva 2005 (Casa Tobia, 92 puncte Parker), asortat la rulou din piept de curcan cu sos de piper verde si orez cu legume.

Numarul de locuri este limitat la 22 iar rezervarile sunt insistent recomandate. Metoda de rezervare este prin telefon, la numarul 0752-167.447. Vor fi considerate valide numai rezervarile telefonice confirmate.

Iata, in continuare, descrierile vinurilor ce urmeaza a fi degustate:

Castellroig Cava Brut 2008

  • Culoare: alb
  • Soiuri: Macabeu, Xarello, Parellada,
  • Tip: spumant brut
  • Alcool: 11.5%
  • An: 2008
  • Crama: Castellroig – Sabaté i Coca
  • Tara: Spania (Catalonia)
  • Vinificare: Se vinifica separat cele trei sortimente albe: Macabeu, Xarello si Parellada, care se asambleaza mai apoi, conform metodei traditionale. Se matureaza minim 18 luni, dupa care se realizeaza o a doua fermentare in sticla.
  • Note de degustare: Perlaj fin, gust fructat, proaspat si intens. Datorita cupajarii celor trei sortimente, urmat de maturare, aceasta Cava are un corp foarte bine echilibrat.

Castellroig Blanc Xarello 2009

  • Culoare: alb
  • Soi: Xarello
  • Tip: sec
  • Alcool: 12.5%
  • An: 2009
  • Crama: Castellroig – Sabaté i Coca
  • Tara: Spania (Catalonia)
  • Vinificare: Se recolteaza la maturitate deplina. Se realizeaza o macerare scurta, urmata de o presare usoara si o fermentare lenta, la temperatura joasa. Se matureaza 4-5 luni in tancuri de inox, dupa care se imbuteliaza.
  • Note de degustare: Un vin cu o aroma caracteristica soiului Xarello: fructat si uleios; are un corp plin si un postgust lung, cu o vaga iluzie de dulce.

Vina Tobia Tinto 2009

  • Culoare: rosu
  • Soi: Tempranillo 100%
  • Tip: sec
  • Alcool: 13%
  • An: 2009
  • Crama: Bodegas Tobia
  • Tara: Spania (Rioja)
  • Vinificare: Strugurii sunt selectionati, desciorchinati si supusi, timp de 2 zile, unei macerari la rece (8-10 grade) protejata de CO2. Urmeaza o macerare secundara la temperatura controlata (25-27 grade). Stabilizarea se face dupa metoda clasica iar filtrarea este neagresiva.

Oscar Tobia Reserva 2005

  • Culoare: rosu
  • Soi: Tempranillo 90%, Graciano 10%
  • Tip: sec
  • Alcool: 14%
  • An: 2005
  • Maturare: 22 luni in baricuri de stejar
  • Crama: Bodegas Tobia
  • Tara: Spania (Rioja)
  • Vinificare: Strugurii sunt selectati si culesi manual, desciorchinati si zdrobiti. Urmeaza o fermentare la temperatura controlata de 25-26 grade. A doua fermentare, malolactica, are loc in budane de stejar. Maturarea se face in baricuri de stejar frantuzesc si unguresc, timp de 22 de luni, cu agitare periodica la fiecare 4 luni. Stabilizarea se face natural, in baric. Imbutelierea se face fara filtrare. Productia este limitata la 36.650 de sticle.
  • Robert Parker: 92 puncte
Răzvan AvramEvenimenteEvenimente,Vin
Joi, 24 iunie 2010, incepand cu orele 18.30, la restaurantul Ginger din Bucuresti are loc o seara cu vinuri si gastronomie spaniola specifica acestui local. Patru sortimente de vin, doua din Catalonia si doua din Rioja, importate in Romania de catre magazinul Good Point din Iasi, vor putea fi...