Pecorino este numele dat tuturor brânzeturi italiene făcute din lapte de oaie. Pecorino Romano este numele dat de brânzeturi din zona Roma, Pecorino Sardo este din Sardinia, Pecorino Siciliano din Sicilia.

Cel mai cunoscut fel de Pecorino este varietatea Romano. Acest fel de branza este o branza tare, de culoare alba pana la galben pal, cu textura granulata si gust sarat-picant. Pecorino Romano este lasata la maturat intre 8 si 12 luni pentru a-si dezvolta aroma caracteristica.

Culoarea cojii variaza in functie de varsta branzei, si poate avea un strat de protectie din untura sau ulei, interiorul fiind compact.

Mădălina BejenariuMozaicBrânză,Italia,Pecorino RomanoPecorino este numele dat tuturor brânzeturi italiene făcute din lapte de oaie. Pecorino Romano este numele dat de brânzeturi din zona Roma, Pecorino Sardo este din Sardinia, Pecorino Siciliano din Sicilia. Cel mai cunoscut fel de Pecorino este varietatea Romano. Acest fel de branza este o branza tare, de culoare...