Radicchio (Cichorium intybus) este cunoscuta sub numele de cicoare italiana sau cicoare rosie. Planta este de culoare rosu – stacojiu cu nervuri albe si are gust piperat, oferind un gust deosebit salatelor.

Radicchio poate fi gatit si la gratar, sau prajit. Radicchio seamana cu salata, desi nu face parte din familia salatelor.

Exista diferite tipuri de radicchio.

Radicchio di Chioggia este cea mai cunoscuta varianta de radicchio, are frunze de culoare rosie cu nervuri albe, si este aproximativ de marimea unui grapefruit.

Radicchio di Treviso are forma alungita, frunzele sale sunt similare celor de salata, avand culoarea rosu spre maro cu nervuri albe. Aceasta specie de radicchio este cea mai des folosita la salate, insa este adesea gatita la gratar sau la cuptor.

RadicchioTardivo provine din soiul cel mai comun, respectiv Treviso. Aceasta specie de radicchio este disponibila numai in perioada noiembrie – martie, fiind denumita si “floare de iarna”.

Mădălina BejenariuMozaicLegume,radicchio,Salată,Sfaturi,Tehnici
Radicchio (Cichorium intybus) este cunoscuta sub numele de cicoare italiana sau cicoare rosie. Planta este de culoare rosu – stacojiu cu nervuri albe si are gust piperat, oferind un gust deosebit salatelor. Radicchio poate fi gatit si la gratar, sau prajit. Radicchio seamana cu salata, desi nu face parte...