Pentru cei care nu sunt familiarizati cu spumantele si care vor sa depaseasca nivelul de gusturi de genul „ciresica” si „fragola”, Rhein Estra Brut Rose (brut, 12,5% vol. alc., prod.: Cramele Halewood) reprezinta cel mai bun mijloc de a te apropia de acest tip de vinuri.

Este direct, placut, iar in acelasi timp denota forta si eleganta. Culoarea sa rose-coral, cu tente stralucitoare, este bine pusa in valoare de catre perlatia abundenta si fina, care in gura amplifica notele de fructe rosii, mici. Aromele sale amintesc de dulceata de capsune, cu tonuri evidente de nuci si grapefruit.

Bine constituit si armonios, cu o aciditate placuta – dar nu de citrice, ci mai mult de mar verde – vinul vine in atac cu senzatii dulcege placute, usor vegetale, ca pe final sa devina usor amarui-vegetal, datorita drojdiilor. De fapt, punctul forte al acestui vin este tocmai aceasta nota amarui-catifelata, specifica spumantelor, imbracata de notele dulci de fructe.

Răzvan AvramVinuriVinPentru cei care nu sunt familiarizati cu spumantele si care vor sa depaseasca nivelul de gusturi de genul „ciresica” si „fragola”, Rhein Estra Brut Rose (brut, 12,5% vol. alc., prod.: Cramele Halewood) reprezinta cel mai bun mijloc de a te apropia de acest tip de vinuri. Este direct, placut, iar...