vincotnariProducătorul de vinuri Cotnari, unul dintre principalii jucători de pe plan naţional, a înregistrat în primul semestru al acestui an o diminuare a vânzărilor, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008, pe fondul unei pieţe în scădere cu aproximativ 10%. Totuşi, potrivit reprezentanţilor companiei, Cotnari şi-a păstrat în primele şase luni cota de 19% la nivelul întregii pieţe.

Producătorul de vinuri a obţinut, în primele trei luni ale acestui an, un profit de 590.000 de euro, în scădere cu 15,7% faţă de T1 2008, şi o cifră de afaceri de 6,7 mil. euro, cu 4,2% mai mică. Compania a vândut 3,76 milioane de sticle, faţă de 4,02 milioane de sticle comercializate în 2008.

Vestea bună e că pe fondul scăderii pieţei interne în acest an, Cotnari şi-a mărit exporturile, ponderea acestora în total afaceri majorându-se de la 7%, la începutul anului, la 12%, în prezent, iar targetul pentru 2009 este să se ajungă la 15%. Vinurile de Cotnari sunt livrate în peste zece ţări, printre care şi Franţa, o piaţă pe care a reintrat după şapte ani.

Piaţa internă a vinurilor este estimată la aproximativ 500 mil. euro, principalii producători fiind Murfatlar, Cotnari, Jidvei, Vincon, Cramele Recaş şi Domeniile Tohani.

Marius CristianŞtiriCotnari,Export,Import,Vânzări,Vin
Producătorul de vinuri Cotnari, unul dintre principalii jucători de pe plan naţional, a înregistrat în primul semestru al acestui an o diminuare a vânzărilor, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008, pe fondul unei pieţe în scădere cu aproximativ 10%. Totuşi, potrivit reprezentanţilor companiei, Cotnari şi-a păstrat în primele şase...