vincotnariProducătorul de vinuri Cotnari, unul dintre principalii jucători de pe plan naţional, a înregistrat în primul semestru al acestui an o diminuare a vânzărilor, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008, pe fondul unei pieţe în scădere cu aproximativ 10%. Totuşi, potrivit reprezentanţilor companiei, Cotnari şi-a păstrat în primele şase luni cota de 19% la nivelul întregii pieţe.

Producătorul de vinuri a obţinut, în primele trei luni ale acestui an, un profit de 590.000 de euro, în scădere cu 15,7% faţă de T1 2008, şi o cifră de afaceri de 6,7 mil. euro, cu 4,2% mai mică. Compania a vândut 3,76 milioane de sticle, faţă de 4,02 milioane de sticle comercializate în 2008.

Vestea bună e că pe fondul scăderii pieţei interne în acest an, Cotnari şi-a mărit exporturile, ponderea acestora în total afaceri majorându-se de la 7%, la începutul anului, la 12%, în prezent, iar targetul pentru 2009 este să se ajungă la 15%. Vinurile de Cotnari sunt livrate în peste zece ţări, printre care şi Franţa, o piaţă pe care a reintrat după şapte ani.

Piaţa internă a vinurilor este estimată la aproximativ 500 mil. euro, principalii producători fiind Murfatlar, Cotnari, Jidvei, Vincon, Cramele Recaş şi Domeniile Tohani.

Marius CristianŞtiriCotnari,Export,Import,Vânzări,VinProducătorul de vinuri Cotnari, unul dintre principalii jucători de pe plan naţional, a înregistrat în primul semestru al acestui an o diminuare a vânzărilor, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008, pe fondul unei pieţe în scădere cu aproximativ 10%. Totuşi, potrivit reprezentanţilor companiei, Cotnari şi-a păstrat în primele şase...