Barmaniada, competiţia pentru cei mai buni barmani, se află anul acesta la a doua ediţie. Concursul are loc la Tonka Soul Caffe din Bucureşti şi se desfăşoară pe parcursul a cinci etape, în perioada 31 august -14 decembrie 2010. La final, cel mai experimentat dintre barmani va câştiga 1000 de euro.

La cele cinci etape ale concursului – Speed Service, Barista, Mixologie, Somelier, Working Flair & Exhibitio – pot participa barmani din toată ţara. Procesul de selecţie constă într-un test teoretic, în urma căruia vor intra în competiţie doar primii 15 concurenţi, cu cele mai bune note. Juriul este format din reprezentanţi naţionali şi internaţionali de specialitate, presa şi traineri din domeniul Horeca. Sunt acordate pentru primele trei locuri ale fiecărei probe, premiul cel mare este câştigat de cel care adună cel mai mare punctaj la toate cele cinci probe.

Prima probă, Speed Service, unde barmanii sunt au fost apreciaţi pentru viteza de preparare a cocktailurilor şi servire a berilor, a avut loc pe 31 august. Urmează Barista, proba cafelei, unde participanţii se întrec în preparat espresso, capuccino şi cocktailuri cu cafea, pe 21 septembrie. Pe 19 octombrie, la Mixologie, concurenţii îşi etalează talentul creativ în prepararea amestecurilor licoroase, iar pe 16 noiembrie la Somelier, au posibilitatea să deguste şi să servească mai multe tipuri de vin. Ultima probă, Working & Exhibition Flair, aduce în lumină o prestaţie de 5 minute în care concurenţii au şansa de a prepara băuturi într-un mod cât mai spectaculos.

Competiţia îşi propune să construiască o imagine de calitate a oamenilor din spatele barului şi să  încurajeze evoluţia profesională a acestora.

Cristina StănescuEvenimentebarmani,barmaniada,concurs,tonkaBarmaniada, competiţia pentru cei mai buni barmani, se află anul acesta la a doua ediţie. Concursul are loc la Tonka Soul Caffe din Bucureşti şi se desfăşoară pe parcursul a cinci etape, în perioada 31 august -14 decembrie 2010. La final, cel mai experimentat dintre barmani va câştiga...