Ingrediente

1 cub unt, 2 cepe medii tocate, 2 cartofi tăiați cuburi, o legătură de leurdă proaspătă, 300 ml smântână, 500 ml supă de pui sau de legume, sare, piper

Preparare

Se topește untul într-o tigaie, apoi se adaugă ceapa și cartofii, se sotează ușor, se asezonează cu sare și piper, apoi se acoperă tigaia și se lasă la foc câtevaminute, amestecând ocazional.

Se adaugă peste cartofi și ceapă zeamă de supă, puțin câte puțin. După ce a fost adăugată toată supa, se aduce la fierbere, apoi se lasă la foc mic până când cartofii și ceapa sunt fierte suficient.

Se adaugă frunzele de leurdă și se mai lasă 1 minut la foc mic, apoi se adaugă smântâna și se amestecă.

Se transferă supa într-un blender și se mixează până căpăta o consistență cremoasă, apoi se condimentează cu sare și piper după gust. Supa de leurdă se poate servi asezonată cu sos pesto. La prepararea sosului pesto, usturoiul poate fi înlocuit cu frunze de leurdă mărunt tocate.

 

 

Mădălina BejenariuReţetegastronomie,leurda,mancare,Supă,supa cremaIngrediente 1 cub unt, 2 cepe medii tocate, 2 cartofi tăiați cuburi, o legătură de leurdă proaspătă, 300 ml smântână, 500 ml supă de pui sau de legume, sare, piper Preparare Se topește untul într-o tigaie, apoi se adaugă ceapa și cartofii, se sotează ușor, se asezonează cu sare și piper, apoi...