Ingrediente:
1 / 2 cană făină, 6 linguri unt, 1 ou, 2 lingurițe boia de ardei iute, 1 ceapă fin tocată, 1 l supă de legume, 1 conopidă mică desfăcută în buchețele, 1 morcov mediu tocat, 1 buchețel pătrunjel tocat fin, sare și piper după gust.

Preparare:
Pentru găluște amestecați într-un castron făina cu sare și adăugați două linguri de unt. Amestecați bine cu mâna această compoziție. Adăugați ou și amestecați până când formați aluatul apoi dați totul la frigider.

Restul de unt se topește intr-o cratiță la foc potrivit și se adaugă peste el  boiaua de ardei și ceapa. Se amestecă până când ceapa se înmoaie, apoi se adaugă zeama de supă de legume, buchețelele de conopidă, morcovul și se condimentează cu sare și piper după gust. Se aduce totul la fierbere apoi se gatește la foc mediu, amestecând ocazional, până când legumele devin fragede.

Cu o linguriță se formeaza găluștele și se adaugă în supă apoi se mai lasa la foc supa timp de 5 minute. Înainte de servire se adaugă pătrunjel proaspăt tocat.

Mădălina BejenariuReţeteconopida,SupăIngrediente: 1 / 2 cană făină, 6 linguri unt, 1 ou, 2 lingurițe boia de ardei iute, 1 ceapă fin tocată, 1 l supă de legume, 1 conopidă mică desfăcută în buchețele, 1 morcov mediu tocat, 1 buchețel pătrunjel tocat fin, sare și piper după gust. Preparare: Pentru găluște amestecați într-un castron...