Vinul pe care il recomandam saptamana aceasta este Valle Cupa Apollonio 2004 (14,5 % vol. alc., producator: Apollonio, Italia), un „new entry” pe piata din Romania, cu performante remarcabile la multe dintre concursurile internationale de profil.

Medaliat cu aur la editia din 2010 a Concours Mondial de Bruxelles, Valle Cupa Apollonio 2004 este un cupaj de Negroamaro si Primitivo, care arata intr-un mod foarte elegant si complex faptul ca timpul nu a trecut degeaba peste el. Un vin viguros, cu arome de curmale, condiment, miere, brusture si dulceata de trandafiri si un gust catifelat si intens, stimulat de o aciditate ridicata. Jocul foarte interesant intre taninuri, aciditate si senzatiile dulci ofera vinului o textura „glamour”. Foarte bine echilibrat cu un final foarte lung, animat de senzatii condimentate. Pentru varsta sa are o agilitate si o forta in expresie de invidiat.

Vinul este importat in Romania de catre magazinul Crama Musat SRL din Bucuresti (B-dul Ion Mihalache, nr.119, bl.10, parter si Calea Mosilor, nr. 258, www.vinuribune.ro), iar pretul cu care poate fi achizitionat este de 46 de lei.

Răzvan AvramVinuriVinVinul pe care il recomandam saptamana aceasta este Valle Cupa Apollonio 2004 (14,5 % vol. alc., producator: Apollonio, Italia), un „new entry” pe piata din Romania, cu performante remarcabile la multe dintre concursurile internationale de profil. Medaliat cu aur la editia din 2010 a Concours Mondial de Bruxelles, Valle Cupa...