Farfurie goala1. Nu mâncaţi fructe! Riscaţi să vă balonaţi. Aşteptaţi mai bine o oră-două. Sau, de ce nu, mâncaţi fructele cu o oră înainte de masă. Vă mai taie pofta de mâncare.

2. Nu beţi ceai! De ce? Pentru că ceaiul vă va îngreuna digestia. Englezii ştiu cel mai bine lucrul ăsta, de aceea au rezervat o oră specială pentru băutul ceaiului.

3. Nu faceţi baie! Asta o ştiaţi, nu? Dar poate că nu ştiaţi motivul: baia va spori circulaţia sângelui la mâini şi picioare, încetinind-o în zona stomacului. Iar asta n-o să-i convină deloc sistemului dumneavoastră digestiv.

4. Nu vă plimbaţi! Chiar dacă există credinţa că mersul pe jos face bine la digestie, de fapt are loc o încetinire a sistemului digestiv şi o diminuare a capacităţii de absorbţie a substanţelor nutritive. Da, e bine să faceţi mişcare, dar aşteptaţi 30 de minute după ce-aţi mâncat.

5. Nu vă culcaţi! Digestia nu se face ca lumea în poziţie orizontală. Vânturile reprezintă doar una dintre problemele care pot să apară.

Şi-atunci ce puteţi face? Păi vă rămân o groază de opţiuni: terminaţi conversaţia, beţi ultimul pahar de vin, spălaţi vasele, citiţi ziarul, beţi cafeaua, în fine, n-ar trebui să vă plictisiţi în respectiva jumătate de oră.

Marius CristianMozaicDigestie,Sfaturi1. Nu mâncaţi fructe! Riscaţi să vă balonaţi. Aşteptaţi mai bine o oră-două. Sau, de ce nu, mâncaţi fructele cu o oră înainte de masă. Vă mai taie pofta de mâncare. 2. Nu beţi ceai! De ce? Pentru că ceaiul vă va îngreuna digestia. Englezii ştiu cel mai bine lucrul...