Arta mesei: Prăpăd culinar cu gastronomie turcească şi vinuri moldoveneşti @ Restaurant Almita, Iaşi
Arta Mesei este un eveniment itinerant, organizat în locaţii premium, care urmăreşte mai multe obiective: îmbogăţirea culturii gastro-enologice a participanţilor, evaluarea calităţii preparatelor gastronomice, a vinurilor asociate, cât şi a serviciilor oferite de restaurante.
Participanţii au prilejul de a parcurge un traseu gastronomic special pregătit pentru fiecare eveniment în parte, funcţie de specificul locaţiei şi de abilităţile bucătarului. La fiecare fel de mâncare sunt asociate vinuri premium din zone viticole celebre, atât româneşti cât şi din Lumea Veche sau Lumea Nouă.
Fiecare participant este invitat să completeze o fişă de degustare care să reflecte nivelul său de satisfacţie referitor la gastronomie, vinuri, food & wine pairing şi serviciile oferite de locaţie.
Joi, 30 ianuarie 2020, începând cu ora 18:30, are loc o nouă ediţie Arta Mesei, intitulată “Prăpăd culinar cu gastronomie turcească şi vinuri moldoveneşti“, la Restaurant Almita (Iaşi, str. Muntenimii 7). Evenimentul este organizat de Paharnicul.ro în parteneriat cu Casa de Vinuri Cotnari. Partenerul media al evenimentului este BonChef.ro.
Meniul serii:
1. Gustare rece (Ordövr) cu mix de salate
- Salată picantă (Acili ezme)
- Salată de iaurt cu mentă şi usturoi (Haydari)
- Salată de vinete cu iaurt (Yougurtlu patlican salatasi)
- Salată de sfeclă roşie şi iaurt (Pembe sultan)
- Salată de ciuperci (Mantar salatasi)
- Salata tabule (Tabule salatasi)
- Hummus
- Wine pairing: Colocviu Vibe (spumant brut din Frâncuşă)
2. Gustare caldă (Ara sicak) cu Pide
- Pide cu spanac şi brânză (Ispanakli peynirli pide)
- Pide cu caşcaval (Kasarli pide)
- Pide cu carne tocată de vită/oaie şi legume (Kiymali pide)
- Wine pairing: Domenii Fetească Albă 2018 (alb sec)
3. Gustare caldă (Ara sicak) la cuptor
- Sarma beyti
- Kebap cu vinete (Patlican kebap)
- Iskender kebap
- Wine pairing: Colocviu la Paris Busuioacă de Bohotin 2018 (roze sec)
4. Preparat de bază (Ara yemek) / Platou asortat
- Kebap de vita şi de oaie
- Cotlet de bercuţ
- Aripioare de pui
- Pizza turcească
- Wine pairing: Castel Vlădoianu Fetească Neagră 2017 (roşu sec)
5. Desert
- Foietaj cu lapte (Gullac)
- Fursec însiropat (Kemalpasa)
- Kunefe
- Prăjitură tradiţională (Saray sarmasi)
- Wine pairing: Domenii Grasă de Cotnari 2014 (alb dulce)
Evenimentului este prezentat de Răzvan Avram (Paharnicul.ro).
Cost de participare: 150 lei/ persoană. Preţul include meniul, vinurile, poveştile şi buna dispoziţie.
Rezervări: sunt 24 de locuri disponibile; rezervările se fac online: http://bit.ly/arta-mesei-ian-2020 (Verba volant, scripta manent), sau la telefon 0744 588 570 (Răzvan Avram).
Dress code: casual. Vă recomandăm să lăsaţi maşina acasă şi să veniţi cu un prieten.
https://bonchef.ro/arta-mesei-prapad-culinar-cu-gastronomie-turceasca-si-vinuri-moldovenesti-restaurant-almita-iasi/5783/EvenimenteFocusArta Mesei,Casa de Vinuri Cotnari,Gastronomie turcească,Restaurant Almita,VinArta Mesei este un eveniment itinerant, organizat în locaţii premium, care urmăreşte mai multe obiective: îmbogăţirea culturii gastro-enologice a participanţilor, evaluarea calităţii preparatelor gastronomice, a vinurilor asociate, cât şi a serviciilor oferite de restaurante. Participanţii au prilejul de a parcurge un traseu gastronomic special pregătit pentru fiecare eveniment în parte,...BonChef razvan.avram@directa.roAdministratorBonChef.ro | Arta mesei