Ingrediente

200 gr carne de pui fiarta, 50 gr sunca fiarta, 100 gr varza, 50 gr masline vezi umplute, 200 gr conopida, 1 ardei rosu, 1 ardei verde sau galben, un pumn de mazare fiarta, o telina potrivita, un ardei in otet, 20 gr zahar, un plic gelatina, o lamaie, 3 linguri otet, sare

Preparare

Se taie carnea de pui in fasii subtiri, sunca si varza se taie marunt, ardeiul se taie julien, telina se toaca, maslinele se taie felii subtiri, conopida se rupe in buchetele mici.

Adaugati legumele si carnea intr-un castron. Puneti o forma pentru aspic de capacitate 1 litru in congelator.

Pregatiti gelatina urmand instructiunile de pe ambalaj, si adaugati o lingurita de sare si una de zahar. Cand este gata se adauga sucul de lamaie si otetul si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit gelatina, turnati o parte din ea in forma si distribuiti-o pe toata suprafata formei. Intrand in contact cu forma foarte rece, elatina se va intari imediat.

Adaugati in forma de aspic amestecul de pui si legume, apasandu-le usor, pana umpleti forma, apoi adaugati restul de gelatina, astfel incat sa acoperiti toate legumele si carnea.

Puneti un capac formei pentru aspic si lasati la frigider pentru aproximativ 2 ore,timp in care gelatina se va intari complet.

Inainte de a servi  aspicul, rasturnati forma pe un platou.

Mădălina BejenariuReţeteaspic,gastronomie,Legume,PuiIngrediente 200 gr carne de pui fiarta, 50 gr sunca fiarta, 100 gr varza, 50 gr masline vezi umplute, 200 gr conopida, 1 ardei rosu, 1 ardei verde sau galben, un pumn de mazare fiarta, o telina potrivita, un ardei in otet, 20 gr zahar, un plic gelatina, o lamaie,...