Carpaccio de vită cu rucola şi parmezan
400 gr carne de vita sau muschi file, 100 gr rucola, sucul de la 2 lamai, piper proaspat macinat, 100 ml ulei de masline, sare, 100 gr parmezan
Preparare
Se pregateste un dressing din sucul de lamaie peste care se adauga ulei si se amesteca bine cu ajutorul unei furculite. Dressingul se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Odata ce carnea de vita a fost taiata felii subtiri, se va pune pe tava de pe care va fi servita.
Pe farfuriile de servire se presara dressing, cateva frunze de rucola, si parmezan ras. Daca preferati, puteti aroma si carneacu dressing-ul preparat, apoi o puteti lasa la macerat timp de 10minute in frigider.
Dupa ce trece timpul de marinare, se scoate carnea din frigider, se adauga rucola si parmezanul ras si se serveste. Se poate adauga suplimentar dressing, parmezan, sau rucola, dupa gustul fiecaruia.
https://bonchef.ro/carpaccio-de-vita-cu-rucola-si-parmezan/3292/Reţetecarpaccio,gastronomieIngrediente 400 gr carne de vita sau muschi file, 100 gr rucola, sucul de la 2 lamai, piper proaspat macinat, 100 ml ulei de masline, sare, 100 gr parmezan Preparare Se pregateste un dressing din sucul de lamaie peste care se adauga ulei si se amesteca bine cu ajutorul unei furculite. Dressingul...Mădălina BejenariuMădălina Bejenariubmada17@gmail.comContributorBonChef.ro | Arta mesei
Carnea de vita cruda poate fii infectata cu chisturi de taenia saginata,un parazit care se transmite si la om si poate duce la moarte.Recomand sa nu mancati asa ceva.Consumati carnea si pestele bine preparat termic!
Da irina .alt sfat ar fi sa falositi cutite de lemn sau mai bine de cauciuc ca poate va taiati si sangerati pana muriti… . In anul in care ne aflam carnea e controlata…. Nu omoram vaca pe camp si o mancam direct.
F buna reteta asta! O recomand cu caldura! 🙂 o singura mentiune: eu am facut cu o jumatate de lamaie si a fost mai mult decat suficient.