Chifteluţe de curcan cu sos de hrean şi afine
Ingrediente chifteluțe:
2 ouă bătute, ¼ cană lapte, 1/3 ceașcă ceapă tocată, 1 lingură pătrunjel tocat, 1 linguriță cimbru, 2 căni pesmet, 1,5 kg carne curcan, tocată, sare și piper dupa gust.
Ingrediente sos:
1 pungă afine congelate sau proaspete, 1 ceașcă hrean proaspăt dat prin răzătoarea mică, 1 ceapă mică, ¾ ceașcă smântână, ½ ceașcă zahăr sau 2 linguri miere.
Preparare:
Se combină ouăle și laptele într-un bol. Adăugați ceapa, pătrunjelul, cimbrul, pesmetul, sare şi piper. Adăugați carnea de curcan și mixati bine. Formați chifteluțe și așezati-le pe o planșetă. Coaceți chifteluțele până se rumenesc, apoi așezați-le pe un platou.
Preparați sosul de hrean și afine adăugând toate ingredientele într-un blender și mixându-le până la obținerea unui piure. Turnați sosul peste chifteluțe și serviți.
https://bonchef.ro/chiftelute-de-curcan-cu-sos-de-hrean-si-afine/3971/Reţeteafine,chiftelute,hrean,sosIngrediente chifteluțe: 2 ouă bătute, ¼ cană lapte, 1/3 ceașcă ceapă tocată, 1 lingură pătrunjel tocat, 1 linguriță cimbru, 2 căni pesmet, 1,5 kg carne curcan, tocată, sare și piper dupa gust. Ingrediente sos: 1 pungă afine congelate sau proaspete, 1 ceașcă hrean proaspăt dat prin răzătoarea mică, 1 ceapă mică, ¾...Mădălina BejenariuMădălina Bejenariubmada17@gmail.comContributorBonChef.ro | Arta mesei