Ingrediente:

10 dovlecei mici, 100gr cascaval, 200gr smantana, 150ml ulei, 1 pahar vin alb, o lingura faina, o lingura cimbru uscat, maruntit, o legatura ttarhon, sare, piper.

Preparare:

Se aleg dovleceii, se spala, se curata coaja apoi se taie in jumatate, pe lungime.

Intr-o tigaie mare in care incap toti dovleceii, se toarna uleiul si putina apa, si se pun la inabusit dovleceii, intorcandu-i pe toate partile ca sa se patrunda.

Se dizolva faina in apa si vin, si se toarna amestecul peste dovlecei, completand cu apa calda cat sa-i acopere.

Frunzele de tarhon se spala si se oparesc, se toaca marunt cimbrul si tarhonul, se adauga in vas impreuna cu smantana, sare si piper dupa gust, se micsoreaza flacara si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Se serveste cu cascaval ras deasupra.

Mădălina BejenariuReţetedovlecei,LegumeIngrediente: 10 dovlecei mici, 100gr cascaval, 200gr smantana, 150ml ulei, 1 pahar vin alb, o lingura faina, o lingura cimbru uscat, maruntit, o legatura ttarhon, sare, piper. Preparare: Se aleg dovleceii, se spala, se curata coaja apoi se taie in jumatate, pe lungime. Intr-o tigaie mare in care incap toti dovleceii, se toarna...