Ingrediente:

¼ ceașcă ulei, 1 kg carne de rață – tăiată cuburi, 2 cepe mărunt tocate, 2 cești miez de nucă fin măcinat, ½ lingurița nucșoară, 2 căni zeamă de supă, ¼ ceașcă suc de rodie, 2 lingurițe zahăr, sare și piper după gust.

Preparare:

Se pune uleiul la încins într-o tigaie, la foc mediu. Se adaugă carnea de rață și se gătește până se rumenește pe toate părțile. Se scoate apoi carnea pe o farfurie și se acoperă cu capac.

Se adaugă ceapa și ½ linguriță nucșoara în tigaie, și se sotează până când devine sticloasă ceapa. Adăugați miezul de nucă măcinat peste ceapă, carnea rumenită, zeama de supă și amestecați. Aduceți la fierbere apoi reduceți focul la mic, acoperiți vasul și fierbeți timp de 20-30 minute.

Într-un bol mic se amestecă sucul de rodie cu zahăr, sare și piper. Adăugați apoi sucul în tigaie și fierbeți la foc mic încă 15 minute, până când carnea este fragedă iar miezul de nucă începe să devină uleios.

Asezonați cu sare și piper dacă mai este necesar, și serviți cu orez.

Mădălina BejenariuReţetefesenjanIngrediente: ¼ ceașcă ulei, 1 kg carne de rață - tăiată cuburi, 2 cepe mărunt tocate, 2 cești miez de nucă fin măcinat, ½ lingurița nucșoară, 2 căni zeamă de supă, ¼ ceașcă suc de rodie, 2 lingurițe zahăr, sare și piper după gust. Preparare: Se pune uleiul la încins într-o tigaie,...