Ingrediente:

400 gr lapte, 350 gr smântână proaspătă, 150 gr zahăr, ½ baton vanilie

Preparare:

Într-o cratiță amestecați laptele, zahărul și batonul de vanilie și aduceți totul la fierbere, amestecând. Când compoziția începe să fiarbă, luați cratița de pe foc și lăsați să se răcească complet.

Amestecați laptele răcit cu smântâna într-un blender, sau cu un mixer. Când compoziția devine cremoasă, turnați-o intr-un vas care poate fi închis etanș și dați la congelator pentru câteva ore.

Serviți cu topping de ciocolată sau caramel.

Mădălina BejenariuReţeteDesert,inghetataIngrediente: 400 gr lapte, 350 gr smântână proaspătă, 150 gr zahăr, ½ baton vanilie Preparare: Într-o cratiță amestecați laptele, zahărul și batonul de vanilie și aduceți totul la fierbere, amestecând. Când compoziția începe să fiarbă, luați cratița de pe foc și lăsați să se răcească complet. Amestecați laptele răcit cu smântâna într-un blender,...