La Cetate Chardonnay 2010
Chardonnay-urile din gama La Cetate au avut o evolutie foarte interesanta, de-a lungul recoltelor. Primul vin alb al unei linii premium, formata in majoritate din vinuri rosii, Chardonnay La Cetate a reusit prin constructia sa sa stea alaturi de vinuri din soiuri rosii puternice, intens aromate, elegante, precum Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot sau Shiraz. Chiar si expresia sa lemnoasa a fost diferita de la un an la altul, experimentele cu baricurile ale oamenilor de Oprisor imbunatatindu-se continuu.
Chardonnay La Cetate 2010 (IG Dealurile Olteniei, 13,5 % vol. alc., sec, prod. Crama Oprisor) va fi lansat pe piata in perioada imediat urmatoare. Degustarile in avanpremiera au aratat faptul ca aceasta recolta este una dintre cele mai reusite ale verticalei, promitand o buna evolutie in timp. Caise, piersici si mirodenii exotice se exprima intens in nas, gustul fiind onctuos si fructuos in acelasi timp, amintind de citrice, piersici, pere coapte si unt proaspat. Lemnul si aciditatea au un rol important atat aromatic, cat si structural. Finalul lung, mai aduce si niste note de coaja de paine, unt si piper verde.
Chardonnay La Cetate 2010 va fi disponibil in curand atat in retail, cat si in magazinele specializate si in restaurante.
https://bonchef.ro/la-cetate-chardonnay-2010/3833/VinuriVinChardonnay-urile din gama La Cetate au avut o evolutie foarte interesanta, de-a lungul recoltelor. Primul vin alb al unei linii premium, formata in majoritate din vinuri rosii, Chardonnay La Cetate a reusit prin constructia sa sa stea alaturi de vinuri din soiuri rosii puternice, intens aromate, elegante, precum Pinot...Răzvan AvramRăzvan Avramrazvan@avram.roContributorBonChef.ro | Arta mesei