Masterclass pentru degustarea preparatelor din carne
Vă invităm să participaţi la primul Masterclass pentru degustarea preparatelor din carne susţinut în România de somelierul italian Luciana Libera
Data: vineri, 21 noiembrie 2014, ora 10:00.
Locul de desfăşurare: AROMA – Centrul de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară (Corbeanca, jud. Ilfov)
Organizatori: BonChef.ro, AgroInteligenţa.ro, Organizaţia Somelierilor din România (OSR 2011), Asociaţia Italiană a Somelierilor (AIS), Federaţia Naţională PRO AGRO.
Cateva repere personale si profesionale ale Lucianei Libera:
- are 53 ani de ani şi locuieste în Sondrio – Valtellina, Italia
- este degustător autorizat în Asociaţia Italiană a Somelierilor (AIS)
- este lector în cadrul cursurilor de formare şi servire AIS – specializarea salamuri şi brânzeturi
- este membru în Asociaţia Naţională a Degustătorilor de Salamuri din Italia (ONAS)
La acest Masterclass vor mai participa şi câţiva bucătari şi somelieri români de marcă: Antonio Pasarelli, Răzvan Cruceanu, Marian Timofti (preşedintele Organizaţiei Somelierilor din România 2011 – OSR2011) şi Laurenţiu Achim (preşedintele Federaţiei Somelierilor din România – FSR)
Categoriile pentru care se face evaluarea probelor:
- produse din carne fierte (tobe, caltaboş, sângerete, paste, şunci şi rulade, salamuri, cârnaţi, produse dietetice, semiconserve din carne)
- produse din carne afumate (slănină afumată, costiţă afumată, ciolane afumate)
- produse din carne afumate şi fierte (salamuri, cârnaţi, specialităţi, rulade)
- produse din carne fierte şi dublu afumate (salamuri, cârnaţi, specialităţi)
- produse din carne fierte, dublu afumate şi uscate (salamuri, cârnaţi, specialităţi)
- produse din carne afumate şi uscate (pastrama)
- produse din carne crude uscate (salamuri, cârnaţi, specialităţi)
- produse din carne fierte şi uscate
- produse din carne prelucrate prin coacere (caşuri din carne)
- produse din carne sterilizate (conserve din carne, pateuri, paste din carne)
Evaluarea probelor se va face în orb, pe categorii, cu ajutorul fişelor de degustare. Evaluarea se va face în funcţie de următoarele criterii: aspectul vizual, impresia olfactivă, impresia gustativă, impresia globală.
Participarea este gratuita si se face doar pe baza de invitatie.
Date de contact: nazarie@bonchef.ro | +40 741 261 423
https://bonchef.ro/masterclass-pentru-degustarea-preparatelor-din-carne/5160/Evenimenteconcurs,gastronomieVă invităm să participaţi la primul Masterclass pentru degustarea preparatelor din carne susţinut în România de somelierul italian Luciana Libera Data: vineri, 21 noiembrie 2014, ora 10:00. Locul de desfăşurare: AROMA - Centrul de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară (Corbeanca, jud. Ilfov) Organizatori: BonChef.ro, AgroInteligenţa.ro, Organizaţia Somelierilor din România (OSR 2011),...BonChef razvan.avram@directa.roAdministratorBonChef.ro | Arta mesei