Ingrediente:

2kg prune, jumatate kg zahar

Preparare:

Intr-o oala mare,de 8 l se pun 4l de apa la fiert. Deasupra se pune o sita care sa incapa in oala, dar sa nu atinga apa. In sita se pun prunele spalate, carora li s-au scos samburii. Se lasa prunele in sita pana cand aburul apei le opareste bine si pielitele prunelor plesnesc si apar bobite de suc. Cu ajutorul unui tifon se scoate apoi sucul din prune, prin presare. Pielitele se inlatura. Nectarul obtinut se amesteca cu zaharul, se pune in sticle, si se da la rece.

Daca doriti sa-l pastrati pentru mai mult timp, puteti steriliza sticlele in cuptor 20-30min.

Mădălina BejenariuMozaicCocktail,Nectar de pruneIngrediente: 2kg prune, jumatate kg zahar Preparare: Intr-o oala mare,de 8 l se pun 4l de apa la fiert. Deasupra se pune o sita care sa incapa in oala, dar sa nu atinga apa. In sita se pun prunele spalate, carora li s-au scos samburii. Se lasa prunele in sita pana cand...