Origini Fetească Neagră 2007, Budureasca
Este un vin roşu sec, realizat din Fetească Neagră 100%, cu 13,5% volume alcool, maturat 12 luni în sticlă şi care mai are măcar vre-o 5 ani potenţial de învechire. O recomandare: înainte de servire ar trebui obligatoriu aerat în decantor 30-40 de minute la 16-18 grade pentru a-şi demonstra toate valenţele. Culoarea este roşu rubiniu închis, nasul este spectaculos, cu note de fructe de pădure şi cireşe negre, corpul este robust etalând o întreagă paletă de fructe roşii din care ies în evidenţă cireşele negre, zmeura şi coacăzele. Postgustul este mediu spre lung cu note de piele şi ceva lactate. Sunt convins că dacă vom pune la păstrare această Fetească Neagră încă vre-o 2-3 ani taninii care acum sunt un pic cam agresivi se vor rotunji şi se vor integra perfect în corpul altfel foarte echilibrat al vinului. În concluzie, chiar cred că oenologul britanic de la Budureasca, Stephen Donnelly, a reuşit să valorifice cu multă iscusinţă aceasta Feteasca Neagră de Dealu Mare. Preţul unei sticle este de 44 de lei, iar eu v-aş recomanda s-o păstraţi încă vre-o 5 ani în vinotecă.
https://bonchef.ro/origini-feteasca-neagra-2007-budureasca/3139/Vinuribudureasca,feteasca neagra,VinEste un vin roşu sec, realizat din Fetească Neagră 100%, cu 13,5% volume alcool, maturat 12 luni în sticlă şi care mai are măcar vre-o 5 ani potenţial de învechire. O recomandare: înainte de servire ar trebui obligatoriu aerat în decantor 30-40 de minute la 16-18 grade pentru a-şi...Răzvan AvramRăzvan Avramrazvan@avram.roContributorBonChef.ro | Arta mesei